Їстівний папір для тортів та його різновиди

Як зробити так, щоб свято запам’ятався надовго? Щоб в очах гостей побачити неприховане захоплення та захоплення? Правильно – треба їх здивувати. І найкращим способом піднести такий сюрприз, який вони навряд чи очікують побачити. Навіть якщо це і банальний торт, то його можна прикрасити по-особливому, і тоді буде безліч яскравих вражень.

Пару слів про технологу

Як правило, їстівний друк – особливий метод декорування, який часто використовується у кондитерській промисловості. Він практично повністю замінив прикраси з олійного крему, які були популярними ще зовсім недавно. Проте, декор на основі крему вимагав багато зусиль та часу, а завдяки новій технології він створюється за лічені хвилини.

Для цього способу прикраси застосовується їстівний папір для тортів. Вона має вафельну чи цукрову основу, на яку спеціальним принтером наносяться фарби. Зображення може бути будь-яким залежно від побажань замовника. Також є варіант надрукувати просто необхідний текст, наприклад, вітання у віршах. Головне тільки, враховувати той нюанс, що цукровий папір щільніший за вафельний, і на ньому фарба виглядає більш контрастно. Також не варто забувати про те, що і від якості первинної картинки багато в чому залежить кінцевий результат.

Важливі особливості

Слід зазначити, що їстівний друк досить тендітний і схильний до деформації. Тому, щоб вона випадково не почала кришитися або не зам’ялася, її не слід згортати чи складати будь-яким чином. Також не можна давати можливість пересихати на відкритому повітрі без плівки. Так само для даного матеріалу будуть згубні прямі сонячні промені.

Їстівний папір для тортів, як правило, укладається поверх крему, який має білкову основу або мастику. Найголовніше правило – уникати масляних кремів, тому що жир, який у них міститься, легко вбереться в даний матеріал, і картинка на ньому почне розпливатися.

Підсумовуючи, хочеться відзначити, що зробити привабливий декор для солодкої страви в наш час не так вже й складно. Важливо тільки знати основи нової технології, як-от їстівний друк. Даний спосіб прикраси солодких страв підходить як для новачків та домогосподарок, так і для професійних кондитерів. Він завжди доречний і універсальний, тому що його можна використовувати на ювілеях, дитячих святах та весіллях.